Support Us...

Live Support

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Hacker εκθέτει τραπεζίτες

Ένας σεσημασμένος hacker της Λετονίας, που τα τοπικά ΜΜΕ έχουν «βαφτίσει» Ρομπέν των Δασών, κατάφερε να ρεζιλέψει δημόσια διευθυντές μεγάλων τραπεζών, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον των πολιτών, κερδίζοντας φήμη και συμπάθεια. 

Ο ίδιος υπογράφει ως «Neo» - από την τριλογία του Matrix προφανώς και τις τελευταίες ημέρες αργά αλλά σταθερά ανακαλύπτει λεπτομέρειες για τα οικονομικά κρατικών και μη τραπεζών της Λετονίας που διοχετεύει μέσω Twitter στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Μια από τις πιο σημαντικές αποκαλύψεις, για το κοινό του, είναι ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη, εν μέσω οικονομικής κρίσης, συνέχιζαν να λαμβάνουν υπέρογκα ποσά για μισθούς και μπόνους, παρά τις υποσχέσεις των τραπεζών για περικοπή των σπαταλών. Παρέχει μάλιστα τα ακριβή ποσά με τα ονόματα του καθενός, έτσι όπως έχουν περαστεί στο σύστημα μισθοδοσίας των Τραπεζών.
Μάλιστα, μια κρατική τράπεζα έδινε συνεχώς μπόνους στα στελέχη της, τη στιγμή που ζητούσε «απεγνωσμένα» βοήθεια από την κυβέρνηση για να μην καταρρεύσει.
Ο Neo ισχυρίζεται ότι ανήκει σε μια ομάδα που αποκαλείται «Στρατός Αφύπνισης του Λαού», μια ομάδα που έχει «κατεβάσει» περισσότερα από 7 εκατομμύρια εμπιστευτικά φορολογικά έγγραφα της ευρωπαϊκής επιτροπής.
Μέσα σε 3 μήνες, ο ίδιος ο Neo κατάφερε να δημοσιεύσει απόρρητα δεδομένα 1.000 εταιρειών.

Του Άγγελου Ανδρέου
[via]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Στόχος μας η προστασία σας. Installed and Modified by arkas Blogger Templates created by Deluxe Templates. WP by Masterplan