Support Us...

Live Support

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο κύκλωμα hacker

Ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα hacker εξάρθρωσαν την Τετάρτη (3/3) οι ισπανικές αρχές, που είχαν καταφέρει να μολύνουν με ιούς 13 εκατομμύρια ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να υποκλέψουν προσωπικά και τραπεζικά δεδομένα από χρήστες 190 χωρών σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, οι ύποπτοι που έφεραν το όνομα Mariposa, ή στα ελληνικά Πεταλούδα, είναι ηλικίας 25  ως 31 ετών και το εντυπωσιακό είναι ότι δεν είχαν και ιδιαίτερες γνώσεις πάνω στους υπολογιστές, αλλά αγόραζαν τα προγράμματα που χρησιμοποιούσαν από τη μαύρη αγορά.

Η ομάδα αυτή κέρδιζε εκατομμύρια, μισθώνοντας τμήματα του δικτύου τους σε εγκληματίες του Internet και πουλώντας κώδικες πρόσβασης, usernames,πληροφορίες από διαπιστευτήρια τραπεζών και πιστωτικές κάρτες για παράνομες οικονομικές συναλλαγές.
Η εξάπλωση του ιού από το δίκτυο Mariposa ξεκίνησε τον Μάιο του 2009 και σταδιακά μόλυνε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις μισές από τις 1.000 κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως καθώς και περισσότερες από 40 τράπεζες.
Μάλιστα ένας από τους υπόπτους είχε αποθηκεύσει στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του προσωπικά δεδομένα από περισσότερους από 800.000 χρήστες.
Τον Δεκέμβριο, η ισπανική αστυνομία, το FBI και μερικές εταιρείες για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατάφεραν να εξαρθρώσουν το δίκτυο αλλά οι ύποπτοι ανέκτησαν τον έλεγχο σε μερικούς από τους μολυσμένους υπολογιστές και αντεπιτέθηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία.
Οι τρεις hackers  συνελήφθησαν και αφέθηκαν ελεύθεροι αφού τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Πηγή: cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright 2009 Στόχος μας η προστασία σας. Installed and Modified by arkas Blogger Templates created by Deluxe Templates. WP by Masterplan